Alla inlägg den 13 mars 2017

Av Mikkel Odder - 13 mars 2017 14:52

Det har blivit allt populärare att sälja varor på internet. Numera är det enkelt att komma igång med en egen e-butik och det är ofta mycket billigt att få tag i en lämplig webbsida.

 

Välj de verktyg som bäst passar dig

Det finns otroligt många så kallade hostingtjänster som hjälper dig få upp din e-butik på internet. Prismässigt varierar dessa från helt gratis till runt hundringen i månaden. Vilken tjänst som är lämpligast för dig beror på några olika faktorer:

  • Hur många besökare förväntar du dig? Ju fler besökare, desto bättre server behöver du och då kostar det också mer.
  • Hur mycket hjälp vill du ha? Gratistjänster erbjuder inte mycket vad gäller kundsupport, medan lyxigare varianter erbjuder skräddarsydda lösningar och personlig rådgivning.
  • Vilken design är lämplig? Det kan vara läge att lägga in snygga produktbilder och beskrivningar, så leta efter tjänster där du har möjlighet att lägga in fotografier eller annan media.

Ju mer tid och pengar du lägger på din e-butik, desto snyggare och mer attraktiv blir den. Du behöver dock inte söka dig till de allra lyxigaste tjänsterna och verktygen för att lyckas inom e-butiksvärlden. Välj e-butik efter både hjärna och plånbok för att få en långsiktigt hållbar lösning.

Fokusera på kunderna

Användarvänlighet bör stå högt i fokus. Många betalar gärna med bankkort men även faktura och delbetalning är attraktivt bland kunderna, medan framförallt kunder i utlandet föredrar e-plånböcker som Paypal.

Erbjud så många betalalternativ som praktiskt möjligt, men tänk på att vissa e-plånböcker tar ut en liten avgift för varje köp som går via dem. Du får alltså inte in hela priset för den sålda varan på ditt konto.

För att attrahera nya kunder är det också viktigt att synas i sökmotorerna. Läs på lite om sökoptimering själv eller anlita en person som kan hjälpa dig utforma e-butiken på ett sätt som gör dig väl synlig på internet.

Ovido - Quiz & Flashcards