Direktlänk till inlägg 31 augusti 2017

Nybörjartips för din enskilda firma

Av Mikkel Odder - 31 augusti 2017 16:49

Sitter du på en riktigt bra idé som du skulle kunna tjäna stora pengar på?  Är du också driven och passionerad? Då kan det vara dags att starta en egen verksamhet och leva ut dina drömmar.

 


Att starta en egen näringsverksamhet är enkelt, framförallt om du väljer att satsa på en så kallad enskild firma. Då behöver du nämligen bara ansöka om F-skatt och momsavdrag och kan komma igång nästan direkt.

För att få en bra och snabb start på din nya verksamhet kan du läsa vidare för några enkla nybörjartips.

Skaffa ett kontor i ett bra läge

Oavsett om du säljer fysiska tjänster eller produkter, eller om du bara sysslar med digitala varor, är det att rekommendera att du skaffar dig ett kontor.

Genom att hyra kontor blir du mycket mer synlig ute på stan och chansen blir större att personer kommer att tänka på just din verksamhet när de får behov av de tjänster du erbjuder.

Du kan tänka på kontoret som en reklamskylt. Med en snygg och synlig logga samt ett centralt läge gör du att folk blir nyfikna på dig och vad du erbjuder. Potentiella kunder kan också lätt komma och hälsa på dig för att ta reda på om dina tjänster skulle passa dem.

Att umgås med kunder och klienter på det här sättet är också bra ur en marknadsföringsvinkel – din verksamhet blir mycket mer personlig och inbjudande, vilket gör att klienter gärna återkommer gång på gång.

Satsa på marknadsföring

För att nå ut till allmänheten och attrahera kunder behöver du investera tid och pengar i marknadsföring. Marknadsföring kommer i många varianter och med lite strategi behöver det inte alls bli dyrt.

Om du har många vänner i sociala medier kan du be dessa sprida budskapet om ditt nya företag. Då behöver det faktiskt inte kosta dig ett enda öre, utan du kan få tusentals nya kunder helt gratis och utan någon nämnvärd ansträngning.

För att nå en större och mer anpassad målgrupp kan du investera i annonser på till exempel Google och Bing. Du betalar bara om någon klickar på din annons, vilket rimligtvis bara görs om han eller hon är intresserad i vad du har att erbjuda. Med andra ord bör du tjäna rikligt på denna typ av investering.

Glöm inte bokföringen

När du ska skatta för dina inkomster kan du behöva styrka inköp, utgifter och avdrag med kvitton och andra dokument. Därför är det viktigt att föra noggrann bokföring där du sparar alla dessa uppgifter i pärm eller digitalt.

Om du tycker att bokföring är lite väl krångligt finns det många mjukvaror tillgängliga. Då samlar programmet automatiskt ihop alla relevanta dokument inför deklarationen. Det enda du behöver göra är att dubbelkolla siffrorna innan du skickar in dem.

Med andra ord är bokföringsprogram ett perfekt alternativ om du har många papper att hålla reda på.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikkel Odder - Lördag 17 feb 13:15

När du tittar på olika sätt att öka värdet på ditt hem, är det första som kommer på folks sinne - inredning och renovering. De flesta av oss känner att renovering innebär en del pengar och budgetering innan man kan sätta igång. Den stora nyheten är a...

Av Mikkel Odder - 16 juni 2017 09:11


Det var Ikea som en gång myntade begreppet compact living. Termen används för att beskriva små men välinredda bostadsytor där form och funktion samsas i harmoni. Inredningsstilen är mer aktuell än någonsin eftersom trenden går mot mindre boytor oav...

Av Mikkel Odder - 18 april 2017 12:15


Som man finns det en hel del på webben att göra. Det finns också massor att shoppa, framförallt nu då man slipper gå till butiken för att handla det man är ute efter. En fördel med webshoppar är att du som man enkelt kan hitta råd och tips innan du k...

Av Mikkel Odder - 30 mars 2017 13:00


I samhället i stort avlöser hälsotrenderna varandra och i var mans ficka finns det ett gymkort. Och vi blir friskare, piggare och lever längre. Men när det gäller våra barn så går det faktiskt i helt motsatt riktning.   Barn rör sig allt mindre ...

Av Mikkel Odder - 30 mars 2017 12:58


Kanske är våra finska grannar inte så komplett galna som vi tror när vi ser dom sitta i en varm bastu för att sedan kasta sig i iskallt vatten. Att bada bastu har många fördelar för hälsan och man behöver inte bada iskallt samtidigt. Forskning visar ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se